Bakan Avcı, Deniz ve Hava Harp Okulu mezuniyet törenine katıldı  
Bakan Avcı, Deniz ve Hava Harp Okulu mezuniyet törenine katıldı

Bakan Avcı, Deniz ve Hava Harp Okulu mezuniyet törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte Deniz ve Hava Harp Okulundan mezun olan teğmenlerin diplomalarını verdi.

Bakan Avcı, Deniz ve Hava Harp Okulu mezuniyet törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın katılımıyla gerçekleşen Deniz ve Hava Harp Okulu Komutanlığının Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni´ine katıldı.

Tuzla´daki Deniz Harp Okulu Komutanlığındaki tören, alay sancağının tören alanında yerini alması ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan ile tören alanına gelmesiyle başladı.

Erdoğan, tören alanındaki öğrencileri, "Deniz Harp Okulu, merhaba! Yeni rütbeleriniz hayırlı olsun" diyerek selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı yaptı. 

Törende, Deniz Teğmen Kanmaz, 242. yıl mezunları adına komuta ederek, okul marinasındaki MİLGEM maketinde bulunan personele, dönem baklasını denize bıraktırdı.

Törende dönem birincisi Deniz Teğmen Hasan Salim Kanmaz´a diploması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz dönem ikincisi Deniz Teğmen Engin Tekin´e, Başbakan Ahmet Davutoğlu dönem üçüncüsü Yusuf Temur´a diplomalarını verdi.  Dereceye giren diğer öğrenciler ise diplomalarını Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın yanı sıra  protokolün diğer üyeleri ile kuvvet komutanlarının elinden aldı. 

Deniz Harp Okulu geleneği olarak okuldan 50 yıl önce mezun olan aralarında Eski Deniz Kuvvetleri Komutanlarından emekli Oramiral Metin Ataç´ın da bulunduğu 1965 yılı mezunları, öğrencilere diplomalarını takdim etti.

Okuldan bu yıl 213 Türk deniz subayının yanı sıra 4 Azerbaycan, 3 Kazakistan, 2 Türkmenistan ve 1 KKTC uyruklu teğmen mezun oldu. Diploma törenin ardından sancak devir teslimi yapıldı.

Tören, öğrenci alayının geçişiyle tamamlandı. Geçişe deniz uçak ve helikopterleri de havadan eşlik etti.

 

Hava Harp Okulu 61. Dönem mezunlarını verdi

Hava Harp Okulu Komutanlığının 61. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni ise Yeşilköy´deki Hava Harp Okulu Komutanlığında yapıldı.

Tören öncesinde Hava Harp Okulu Komutanlığı Öğrenci Alayı, 10. Yıl Marşı eşliğinde tören alanına geldi. Askeri törenle Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hava Harp Okulu merasim kıtasını denetledi. Erdoğan´a burada Hava Harp Okulu rozeti takıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın şeref tribünündeki yerini almasının ardından diploma ve sancak devir-teslim töreni başladı. Şeref tribününden genç teğmenlere "Hava Harp Okulu merhaba" diyen Erdoğan´a öğrenciler de "Sağol" şeklinde karşılık verdi. Erdoğan daha sonra da "Yeni terfileriniz hayırlı olsun" diye konuştu. 

Törende, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay, törende yaptığı konuşmada, hava ve uzay gücünün, caydırıcılığı sağlamada en önemli unsurun krizlere müdahalede en süratli vasıta ve tek başına harekatın sonucunu belirleyecek bir güç haline geldiğini söyledi. Protokol konuşmaların ardından devre birincisi Hava Teğmen Ali Yıldırım, yaş kütüğüne 2015 yılı mezunları adına 61. dönem uçak maketini çaktı. 

Törende, daha sonra derece alan teğmenlere diplomaları ve armağanları verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devre birincisi Yıldırım´ın diplomasını verdi. Devre ikincisi Teğmen Emre Koçyiğit diplomasını TBMM Başkanı Yılmaz´dan, devre üçüncüsü Teğmen Fatih Koç Başbakan Davutoğlu´ndan, devre dördüncüsü Teğmen Muhammet Kaya Armağan da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar´dan aldı. 

Dereceye giren Teğmen Eren Sırıklı ise diplomasını Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın elinden aldı. Dereceye giren diğer teğmenlere de diplomaları diğer protokol üyeleri ve kuvvet komutanları tarafından verildi. 

Daha sonra dereceye giren misafir askeri personel teğmenlere diplomaları sunulurken, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Faruk Cömert´in de bulunduğu 1965 mezunu emekli subaylar, mezun teğmenlere diplomalarını verdi.

Sancak devir-teslim töreninin ardından Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Alpay, sancaktar ve sancak muhafızı teğmenlere diplomaları ile kılıçlarını verdi. Sancak devir-teslim töreni sırasında F4 ve F16 uçakları, gösteri uçuşu yaptı. 

Hava Harp Okulu Marşı´nın okunmasından sonra genç teğmenler tarafından tören geçişi yapıldı. Tören, SOLOTÜRK gösterisinin ardından mezunların kılıç çatmalarıyla sona erdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.