Bakan Avcı, Vali Taşyapan’ı makamında ziyaret etti  
Bakan Avcı, Vali Taşyapan’ı makamında ziyaret etti

Bakan Avcı, Vali Taşyapan’ı makamında ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Van Valisi İbrahim Taşyapan´ı makamında ziyaret etti. 

Bakan Avcı, Vali Taşyapan’ı makamında ziyaret etti

Bakan Avcı, burada yaptığı açıklamalarda, Millî Eğitim Bakanlığı olarak değişik illerde bölge toplantıları düzenledikleri anımsattı. Van´da, 15 ilin, il ve ilçe millî eğitim müdürleri, şube müdürleri ve müfettişlerle toplantı yapacaklarını belirterek, daha önce Marmara Bölgesi´nde toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

 

Yöneticilerimizi bilgilendiriyoruz

Bakan Avcı: "İl ve ilçe milli eğitim müdürlerimizi, müfettişlerimizi belli temalar etrafında, sorunlarımızı konuşmak için topluyoruz. Yarın Van´da da 15 ilimizden gelen il, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve müfettişlerimizle toplantılar gerçekleştireceğiz. Bakanlığımızın yaptığı, yapmayı düşündüğü düzenlemelerle ilgili yöneticilerimizi bilgilendiriyoruz. Bundan önceki düzenlemelerin geri dönüşlerini dinliyoruz." dedi. Toplantının geniş katılımlı çalıştay halinde gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Avcı, Van´da 200 yöneticiden yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini dinleyeceklerini aktardı.

 

“Valililerimiz oradaki koşulları değerlendirirler”

Bakan Avcı, bir basın mensubunun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine, "Her ilde valilerimiz oradaki koşulları değerlendirirler. Hava koşulları veya herhangi bir nedenle eğitime ara verilmesi gereken okullarımız olursa yerel makamlarımız ilan ederler. Van´da da şu anda okulların tatil edilmesini gerektirecek bir hava yok." diye konuştu.

 

Bakan Avcı, ziyaretin ardından İl Millî Eğitim Müdürlüğü´nün yeni hizmet binasını gezdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.