Başbakan Yıldırım, Sancak Anadolu Lisesini ziyaret etti  
Başbakan Yıldırım, Sancak Anadolu Lisesini ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, Sancak Anadolu Lisesini ziyaret etti

Başbakan Binali Yıldırım, “Hiç kimse, bir daha bu yüce milletin, ulvi değerleri üzerinde proje yapamaz, tezgah kuramaz. Ne FETÖ, ne bölücü örgüt, ülkemizi bölmeye, insanlarımızı birbirine düşürmeye asla gücü yetmeyecektir.“ dedi.

Başbakan Yıldırım, Sancak Anadolu Lisesini ziyaret etti

Çankaya Sancak Anadolu Lisesi´ni ziyaret eden Yıldırım, okula gelişinde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Öğrencilerin öz çekim isteklerini de kırmayan Yıldırım, yeni öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, başarı diledi.

 

Başbakan Yıldırım, okul bahçesindeki öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "15 Temmuz´u birlikte yaşadık. 15 Temmuz, Türkiye´de, sizlerin geleceğini karartmaya çalışanlara karşı 79 milyon vatandaşımızın genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle el ele, kol kola tanklara, toplara karşı göğsünü siper ederek Cumhuriyetimizi, istikbalimizi, demokrasimizi kurtardığı günün adıdır." diye konuştu.

 

Öğrencilere, "Gençler sizler geleceğimizsiniz, ülkenin geleceğisiniz." diye seslenen Yıldırım, "O karanlık gecede sizlerin geleceğini yok etmeye çalıştılar. Kardeşi kardeşe düşman etmek için alçakça bir girişimde, bir kalkışmada bulundular. Ama dünya tarihinde eşine rastlanmayan bir direnişle karşılaştılar. O direnişin adı Türk milletidir. Kürt´üyle, Türk´üyle bin bir türlü meşrebiyle, mezhebiyle ay yıldızlı bayrağımızın altında ezanımızla, salamızla bu alçaklara gereken dersi verdik." ifadelerini kullandı.

 

"Bizi birleştiren ay yıldızlı bayrağımızdır"

15 Temmuz gecesi tüm dünyaya bir mesaj verildiğine dikkati çeken Yıldırım, "Hiç kimse bir daha bu yüce milletin ulvi değerleri üzerinde proje yapamaz, tezgah kuramaz. Ne FETÖ, ne bölücü örgüt ülkemizi bölmeye, insanlarımızı birbirine düşürmeye asla gücü yetmeyecektir. Bunun güvencesi işte buradadır, bu gördüğünüz Ankara Çankaya Sancak Anadolu Lisesi´nin yürekli gençlerindedir." dedi.

 

Başbakan Yıldırım, "Partimizi unuttuk, fikirlerimizin farklılığını bir kenara bıraktık, ´bizi birleştiren ay yıldızlı bayrağımızdır´ dedik ve etrafında toplandık, meydanları doldurduk. Gençlerime ´apolitik´ diyen, ´gençler, memleketin sorunlarıyla ilgilenmiyor´ diyenler bir kez daha Türk gençliğinin, büyük Atatürk´ün neslinin neleri yapmaya muktedir olduğunu 15 Temmuz gecesi gördüler." şeklinde konuştu.

 

Gençlere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, "Çağdaş uygarlık" hedefine ulaşmak için hep birlikte çalışacaklarının altını çizen Yıldırım, "Genç, yaşlı, kadın, erkek kardeş olarak, bir olarak, beraber olarak birlikte çalışacağız, bölücülere de, FETÖ´cülere da fırsat vermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

 

Binali Yıldırım, bunun için de herkesin kendi işini en güzel şekilde yapması gerektiğini vurgulayarak,  "Sizlere güveniyoruz, gelecek gençlerin, gelecek sizinle gelecek." diyerek sözlerini tamamladı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.