BASIN İLAN KURUMU´NDAN MESLEKİ EĞİTİME DESTEK  
BASIN İLAN KURUMU´NDAN MESLEKİ EĞİTİME DESTEK

BASIN İLAN KURUMU´NDAN MESLEKİ EĞİTİME DESTEK


Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü arasında, gazetecilik sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla,  alanda eğitim gören öğrencilerin ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam imkânlarını artırmak için mesleki eğitim iş birliği protokolü imzalandı. 
 
Mesleki eğitim iş birliği protokolü, MEB Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca tarafından imzalandı. 
Protokolle; Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumları bünyesinde grafik ve fotoğraf, gazetecilik ile radyo televizyon alanı öğretim programı ve eğitim materyallerinin güncellenmesi, atölye ve laboratuvarların donatılması/desteklenmesi, eğitim gören öğrencilere beceri eğitimi ve staj imkânlarının sağlanması,  alan öğretmenlerine seminer, çalıştay ve hizmet içi eğitim gibi imkânların sağlanması, alan mezunlarının istihdamının desteklenmesi sağlanacak. 
 
Protokol kapsamında ayrıca, okullarda Tasarım Beceri Atölyesi kurulması, Basın İlan Kurumunun görev alanında bulunan illerde alan öğrencilerine basın işletmelerinde beceri eğitiminin verilmesi ve staj imkânı sağlanacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.