Eğitim öğretim yılı açılış töreni Şehit Halisdemir´in adının yaşatıldığı okulda yapıldı  
Eğitim öğretim yılı açılış töreni Şehit Halisdemir´in adının yaşatıldığı okulda yapıldı

Eğitim öğretim yılı açılış töreni Şehit Halisdemir´in adının yaşatıldığı okulda yapıldı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Fetullahçı Terör Örgütü´nün 15 Temmuz´daki darbe girişimi sırasında, Ankara´da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir´in adının yaşatıldığı “Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi“nde tören düzenlendi. 

Eğitim öğretim yılı açılış töreni Şehit Halisdemir´in adının yaşatıldığı okulda yapıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Şehit Ömer Halisdemir´in eşi Hatice Halisdemir, şehidin yakınları, 15 Temmuz gazisi, öğrenciler, öğretmenler ve diğer davetlilerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunması ile başladı. Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, burada yaptığı konuşmasında, yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu. 15 Temmuz´da içeriden yetiştirilen hainlerin giriştiği işgalin, başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, halk, basın ve siyasi partiler ile birlikte bertaraf edildiğini ifade eden Erdem, bu nedenle bu eğitim-öğretim döneminin çok önemli olduğuna işaret etti.

 

Hedef, ülkesinin değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek

Yeni neslin daha iyi yetiştirilmesi için her kesimin bir fikri bulunduğunu dile getiren Erdem, "Ancak 15 Temmuz, aslında Türk eğitim sistemi, milletine, değerlerine bağlı, vatanı için her şeyi yapabilecek nesilleri yetiştirdiğini gösterdi. Belki bu noktada, fazlaca eleştirildiğimizin yanlışını da o gece görmüş olduk. Hedefimiz, 2023, 2071 gibi önemli hedefler belirleyen Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin hedeflerine, akıl ve ruh sağlığı duygu yönüyle güçlü, teknolojiye açık, bilime ve ülkesinin değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek." diye konuştu. 

 

Yaygın eğitimde kursiyerler ile 26 milyon öğrencisi bulunan eğitim camiasına katkı verdiğini aktaran Erdem, 400 bin dolayında da Suriyeli öğrencinin ülkede eğitim aldığını belirtti. Bilhassa doğuda eğitime karşı eylemler olduğunu anımsatan Erdem, şöyle devam etti: "Anayasa gereği hükümetimizin en önemli görevlerinden biri olan eğitim, hiçkimsenin sekte vurabileceği bir alan değildir. Bir avuç hain, şerefsiz eğitime sekte vuramaz. Bunu velilerimiz, öğretmenlerimiz iyi bilmeliler. Bilhassa güneydoğuda, doğuda. Yine eğitim dönemi başında çeşitli provokatif eylemler olabilir. Bunlara hiçbir zaman imkan vermeyeceğiz. Velilerimiz, öğretmenlerimiz dik duracak ve eğitime sekte vurdurmadan yürüteceğiz. Bir hainin bir okula molotof atması, yakması bu devlet için hiçbir şey değildir. Bir kaç günde, okul hemen hazırlanır, yeniden eğitime geçilir. Devlet ile uğraşılmaz. Biz idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize sahip çıkmalarını velilerimizin bu noktada yanında olmasını istiyoruz."

 

Bu eğitim döneminin her dönem gibi olmadığının altını tekrar çizen Erdem, "Bir taraftan FETÖ denilen alçak terör örgütünün yaptığı darbe girişiminin arkasında bıraktığı problem ve her dönemde olan sorunlarımızın çözümüyle ilgili boyutları artmış bir yapıda devam ettik. Çok şükür hiçbir sorun olmadan bu eğitim dönemini de açıyoruz." dedi. Erdem, şehit Ömer Halisdemir´in ailesine de seslenerek, "Acılarınız da var ama ne mutlu, herkese nasip olmayan bir şerefi Allah size nasip etti. Bu ülkede birçok hizmet eden var ama bu şerefe nail olamıyor. O gece dışarıya çıkan herkes şehit olmak için çıktı, Allah hepsinden razı olsun ama bazıları o şerefle bahşolundu. Ne mutlu onlara. Şehidimiz artık bizin ebediyen onurumuz, ailesi ailemiz, çocukları evladımızdır. " değerlendirmesini yaptı. 

 

"Çocuklarınızı bakanlığın destek eğitim kurslarına gönderin"

Erdem, eğitimin tek elden yürütülmesi gerektiğini belirterek velilerden çocuklarını, kapanma eğiliminde olan, tek ders, birkaç ders veren kurslara değil, Millî Eğitim Bakanlığının destek eğitim kurslarına göndermelerini istedi. Erdem, "Bunları takip edin, yanlışlarımızı söyleyin. Boşuna paranızı, vaktinizi harcamayın. Eğitim tek elden, devletin elinden olmalıdır. Bunu hep birlikte başaralım, bizlere yardımcı olun." dedi. 

 

Daha sonra Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğrenciler ile birlikte yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çaldı. Törenin ardından sınıflarda öğrencilerle buluşan Erdem, bakanlık tarafından 15 Temmuz temasıyla hazırlanan kitapçık ve broşürlerin dikkatle incelenmesini istedi. 

 

Müsteşar Tekin, okuldaki törenlerde gösterilmek üzere 15 Temmuz temasıyla hazırlanan videoların birinin Millî Eğitim Bakanlığı koordinesinde, diğerinin ise FETÖ´nün darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü´nde açılan ateş sonucu, oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile şehit edilen reklamcı Erol Olçok´un reklam ajansı tarafından hazırlandığını belirtti. 

 

Halisdemir adına kitabe 

Törende, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla okullarda "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" teması ile düzenlenecek törenler için hazırlanan 2 ayrı video de gösterildi. "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına" ve "15 Temmuz 2016 Türkiye´yi Darbeyle İşgal Teşebbüsü" adını taşıyan broşürler de öğrencilere dağıtıldı. Arif Nihat Asya´nın "Bayrak" şiirinin okunduğu tören sırasında, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis memuru Hüseyin Kalkan´ın son nefesinde elinde tuttuğu ve üzerinde kanının bulunduğu Türk bayrağı da gösterildi. 

 

Törende, şehit Ömer Halisdemir için hazırlanan köşede, Türk bayrağı, şehidin resmi, özgeçmişi ile bir kitabe yer aldı. Kitabede şu ifadelere yer verildi: "15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğüne kasteden bir darbe girişimi gerçekleştirilmiştir. Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu olan kahramanımız Ömer Halisdemir şehit olacağını bilmesine rağmen darbecilerin en önemli isimlerinden birini hak ettiği biçimde alnından vurmuş ve darbe girişiminin seyrini değiştirmiştir. Şanlı tarihimize yeni bir sayfa açan şehidimizin adı kızının da eğitim ve öğretim gördüğü okulumuza yüce bir miras olarak kalmıştır. 

 

Gözünü kırpmadan ve bir an bile tereddüt etmeden aldığı emri yerine getiren Ömer Halisdemir´e bu vatan çok şey borçludur. Sıktığı kurşunla Türk vatanını, demokrasisini kurtaran bu yiğit Türk evladını içinden çıktığı millet asla unutmayacaktır. Onun adı kahramanlık destanlarında, üniversitelerde gelip geçenlerin su içtiği çeşmelerde, çocukların oyun parklarında Türk milletinin kalbinde sonsuza dek yaşayacaktır. Türk´ün kahraman evladı! Destanlaşan adın, gözünün nuru evlatların, bu milletin senden devraldığı emanetleridir. Türk milleti seni asla unutmayacaktır. Huzur içinde uyu, mekanın cennet olsun. Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.