MESLEKİ EĞİTİMDE 1.000 OKUL PROJESİNE 176 MİLYON LİRALIK DESTEK  
MESLEKİ EĞİTİMDE 1.000 OKUL PROJESİNE 176 MİLYON LİRALIK DESTEK

MESLEKİ EĞİTİMDE 1.000 OKUL PROJESİNE 176 MİLYON LİRALIK DESTEK

'Mesleki Eğitimde 1.000 Okul' projesinde seçilen okulların altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek kapsamında 176 Milyon liralık yatırım yapıldı.

'Mesleki Eğitimde 1000 Okul' Projesinin 2021 yılı ilk performans değerlendirme toplantısı Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, Strateji Dairesi Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Nezir Gül, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür, Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk, Bakan Danışmanları Dr. Sevil Uygun İlikhan, Dr. Aylin Şengün Taşçı, Dr. Hayri Eren Suna ve 81 il millî eğitim müdürü katıldı.
 
Toplantıda projenin ilk üç ayı, proje performans göstergelerine dayalı olarak değerlendirildi. Proje kapsamında 1.000 okula 1.000 kütüphane kuruldu. Ayrıca, 200 milyon liralık bütçenin 85 milyonluk kısmı 2020 yılında kullanılarak bu okulların mevcut laboratuvar ve atölyeleri güçlendirildi. 
 
Proje kapsamındaki 1.000 okulun bakım ve onarımlarına da öncelik verildi. Bu nedenle 2020 yılında 50 Milyon liralık yatırım yapıldı. 2021 yılında güçlendirme kapsamında olan okullara 250 Milyon TL'lik ödenek tahsis edildi.
 
Proje kapsamındaki 1.000 okulda bulunan öğretmenlere yönelik ilk yardım, fikri mülkiyet hakları ve ölçme ve değerlendirme yöntemleri eğitimleri de devam ediyor.
 
"Mesleki Eğitimde 1.000 Okul Projesi" ile bir taraftan mesleki ve teknik eğitimde kaliteyi artırmayı, diğer taraftan da okullar arası başarı farklarını azaltmayı hedeflediklerini belirten Bakan Yardımcısı Özer,  "Projeyi 3,5 ay önce başlattık. Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi' okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul ortamını içeren çok kapsamlı bir proje. Şu an her şey takvimine göre ilerliyor. Bugüne kadar okullarımıza 176 milyon liralık yatırım yaptık. Bu toplantıda da projenin 3,5 ayını ve önümüzdeki aylarda yapılacak çalışmaları da ayrıntılı bir şekilde arkadaşlarımızla birlikte değerlendirdik." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.