MOBİL TRAFİK EĞİTİM TIRI YOLA ÇIKIYOR  
MOBİL TRAFİK EĞİTİM TIRI YOLA ÇIKIYOR

MOBİL TRAFİK EĞİTİM TIRI YOLA ÇIKIYOR

"Mobil Trafik Eğitim Tırı" belirlenen program çerçevesinde Türkiye'yi dolaşacak, eğitimlerle 81 ilde, 40 bin ilkokulda eğitim gören yaklaşık 6 milyon öğrenciye ulaşılacak. 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Mamak'taki Şehit Cihan Yıldız İlkokulu'nda düzenlenen "Mobil Trafik Eğitim Tırı Türkiye Yollarında Tanıtım Programı"na katıldı.
 
Bakan Ziya Selçuk programda yaptığı konuşmada, son bir yılda trafik eğitimi konusundaki gelişmelerden mutlu olduğunu ifade etti.
 
Bir süre önce uluslararası bir toplantıda yabancı uyruklu bir konuşmacının, "Türkiye'deki trafik problemlerinde azalma var" dediğini aktaran Selçuk, o toplantıda bu azalmanın nelerden kaynaklandığını paylaşma imkanı bulduğunu dile getirdi.
 
İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik çalışma yapılacağını anlatan Selçuk, şöyle devam etti: "Mobil tır, çocuklarımız açısından somut bir sonuç ortaya koyuyor ve bütün il ve okullarımızı dolaşacak. Bu tırların çocuklarımız tarafından fiilen kullanılacak ve onları heyecanlandırıyor olmasıyla trafik eğitimi, sadece sınıflarda teorik olarak değil, çok daha uygun bir faaliyet olarak ortaya konulacak. Erken yaşlardan itibaren de çocuklarımızın trafik konusundaki farkındalığının gelişmesine yardımcı olmuş olacağız."
 
İki bakanlığın mobil eğitim tırı ile yürütülecek eğitim faaliyetlerinin içeriğini de birlikte çalıştığını bildiren Selçuk, "Program içeriği konusunda uluslararası standartlarda bir kazanım tablosu olduğunu da ifade etmek isterim. Çocuklarımız açısından sadece bilgisine sahip olmak değil görgüsüne sahip olmak konusunda bize mesafe aldıracak bir içerik söz konusu." değerlendirmesinde bulundu.
 
Trafik konusunda bugünkü çağın dijital çocukları için dijital bir oyunun da hazırlandığını belirten Selçuk, "Cep telefonu ve bilgisayarlardaki oyunla çocuklarımızın aşina olduğu, çok hoşlandıkları ve artık farklı öğrenme yollarıyla öğrenme durumunda oldukları bir çağda yaşıyoruz. Dijital oyunlarla, çocuklarımızın bilgisayarları olumlu anlamda nasıl kullanabileceği konusunda bir seçeneği olacak. Yani çocuklara sadece 'bilgisayarda uygunsuz işlere ya da programlarla oynamayın' demek çok doğru değil, onlara bir seçenek sunmamız da gerekiyor. Bu dijital oyun vasıtasıyla da bu seçeneği sunmuş oluyoruz." diye konuştu.
 
Programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise trafikle ilgili sadece bugüne dönük tedbir alarak bu meselenin çözülemeyeceğini anlatan Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı: "Bugünün sürücüsüne ceza keserken yarının sürücüsü ve yayasını, eğer doğru şekilde eğitmezsek, trafik kazalarını maalesef bir sonraki nesillere, çocuklarımıza miras bırakırız. Çünkü bugüne kadar hep böyle oldu. Biz, aşırı sürat sebebiyle kaza yapıyoruz, çocuklarımız da direksiyona geçince aynı sebeple kaza yapıyor. Biz, emniyet kemeri takmıyoruz, çocuklarımız da büyüyünce takmıyor. Biz, direksiyon başında cep telefonu kullanıyoruz, çocuklarımız da kullanıyor, kullanacak. İşte o yüzden, stratejimizin ikinci ayağını da gelecek nesillerin eğitimi üzerine oluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Büyük bir samimiyet, gayret ve mücadeleyle yapıyoruz. Yarının sürücü ve yayalarını şimdiden doğru şekilde eğitmek, onlara doğru alışkanlıklar kazandırmak, yarın aynı acıları yaşamamak için bugünden onları eğitmek, trafik konusunda farkındalık oluşturmak, yeni dönem trafik stratejimizin temel ayaklarından biri oldu."
 
"6 milyon 310 bin öğrenciye ulaştık"
Öğrenci ve öğretmenlerin trafik konusundaki eğitimi noktasında ciddi çalışmalar ortaya koyduklarına işaret eden Soylu, 2014'te hayata geçirilen 3-17 yaş grubundaki çocuklara yönelik "Trafik Dedektifleri Eğitim Projesi" kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 6 milyon 310 bin öğrenciye ulaşıldığını bildirdi.
 
Eğitim protokolü imzalandı
Konuşmaların ardından Bakan Soylu ile Selçuk, eğitim protokolü imzaladı. İmza töreninin ardından Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı'ya desteklerinden ötürü plaket verildi. 
 
"Kemerin Ses Getirsin Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere hediye takdimi yapılan programda, Soylu ve Selçuk, TRT Çocuk Korosunca seslendirilen "Kemerini Tak" şarkısına da eşlik etti.
 
İçişleri Bakanı Soylu ile Milli Eğitim Bakanı Selçuk daha sonra eğitim tırı ve okul bahçesinde kurulan parkurda öğrencilere verilen trafik eğitimlerini izledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.