TEOG rehberleri güncellendi  
TEOG rehberleri güncellendi

TEOG rehberleri güncellendi

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamındaki ortak sınavlar öncesi, öğrenci, öğretmen ve veli bilgilendirme rehberleri güncellendi.

TEOG rehberleri güncellendi

Temel eğitimden ortaöğretime geçiş kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilere rehberlik etmesi amacıyla geçen yıl hazırlanan, "Veli Bilgilendirme Rehberi", "Öğrenci Bilgilendirme Rehberi" ve "Öğretmen Bilgilendirme Rehberi"  güncellenerek yeniden hazırlandı.

 

2013-2014 eğitim öğretim yılında Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sisteminde güncellemeye gidilerek bu süreçte öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin sınav süreçlerine ilişkin bilgilendirilmesi, sınav öncesi ve sonrası destek, sınavlara hazırlanma ve verimli ders çalışma, sınav kaygısı, tercih süreçleri gibi konularda bilgilendirilmesi amacıyla 2015 yılı içerisinde 81 ilden eğiticiler yetiştirildi. Yetiştirilen bu eğiticiler aracılığı ile ülke genelinde ortaokullarda görevli 12 bin rehber öğretmene eğitim verildi. 

 

2015 yılı içerisinde öğrencilerin üst eğitim programlarına yerleşmesi sürecinde zaman ve insan kaynağının etkili kullanılması, yanlış tercihlere bağlı mali kayıpların azaltılması, sınava giren bütün öğrencilerin rehberlik hizmetlerine erişiminin artırılması ve öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir alana yerleştirilmesinin sağlanması amacıyla 81 ilde 2 binden fazla “Tercih Danışmanlığı” komisyonu oluşturulmuş,  bu komisyonlarda 7 binin üzerinde rehber öğretmen görev aldı. Ayrıca 228 rehberlik ve araştırma merkezi tarafından mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuldu. 

 

Bu hizmetler, 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde ortaöğretime ve yükseköğretime geçişi kapsayacak şekilde tüm rehber öğretmenlerin görevlendirilmesi yapılarak sunulacak.

 

Rehberler, "http://orgm.meb.gov.tr" adresinden yayımlandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.