"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK VELİ TOPLANTISI"  

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK VELİ TOPLANTISI"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un meslektaşlarına yaptığı çağrıyla Türkiye'nin 81 İlde öğretmenler dijital veli toplantıları düzenliyor. Toplantılarda, öğretmenler herkes için yeni olan bu süreçte velilere destek olacak önerilerde bulunuyor, anne babalar ise yaşadıklarına ilişkin paylaşımlar yapıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime başladığı ilk günden bu yana, herkesi etkileyen süreçte sağlanan psikososyal desteği eğitimin tüm paydaşlarını kapsayacak şekilde planlıyor.
 
Çocuklar için ayrı, gençler için ayrı, veliler için ayrı psikososyal destek araçları birer birer kullanıma sunuluyor.
 
Bu desteklerin yanı sıra şimdi Türkiye'nin her yerinde dijital ortamda veli toplantıları gerçekleştiriliyor. Mardin'den Denizli'ye; Balıkesir'den Kahramanmaraş'a; Malatya'dan Erzincan'a 81 ilde anne babalar 8 haftadır çocukların oturduğu ekranın başında, öğretmenlerin karşısında...
 
Çağrı, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. Dijital ortamda meslektaşlarıyla yaptığı buluşmalarda veli toplantılarının önemine işaret eden Bakan Selçuk, "Velilerimiz bu dönemde 24 saat hem anne, hem baba, hem de çocukların eğitimin öncelikli sorumlusu. Gerçekten yoruldular. Biz bu süreçte çağrı merkezi, kılavuzlar, EBA TV Veli Kuşağı gibi birçok desteği hayata geçirdik. Sizler telefonla velilerinizle sürekli bağlantı halindesiniz biliyorum. Artık veli toplantılarını da başlatma zamanı geldi. Lütfen hepiniz imkânlar ölçüsünde veli toplantıları yapmaya başlayın." dedi.
 
Bakan Selçuk'un bu çağrısı hemen karşılık buldu. Öğretmenlerin davetiyle tüm kademelerde veli toplantıları gerçekleştirilmeye başlandı. Toplantılarda:
 
  • Öğrencilerin sosyal - duygusal durumlarının desteklenmesi, motivasyonlarının yüksek tutulması ve bu süreçte ailelere düşen görevler,
  • Pandemi sürecinde okul yöneticisi, öğretmen, öğrenci ve aileler arasında sağlıklı iletişimin önemi,
  • Velilerin uzaktan eğitim sürecinde okullardan ve öğretmenlerden beklentileri,
  • Uzaktan eğitim sürecinde olası teknoloji bağımlılığının önüne geçilmesinde ailelerin rolü,
  • Çocukların her türlü kaygısının en aza indirgenmesi için gerekli bilgilendirmeler,
  • Öğrencilerin EBA TV ve canlı derslere katılmalarının önemi ve bu derslere katılım durumlarının takibi,
  • Ders çalışma stratejileri, bireysel/grup rehberliği ve öğrencilerin sağlık durumları hakkında bilgiler,
  • Sınava girecek öğrencilerin sınavla ilgili kaygıları ve sınav uygulamasına yönelik bilgilendirme
 
gibi başlıklar ele alınıyor.  Ayrıca öğretmenler bu süreçte sunulan materyaller, okulların açılma süreci ve olası telafi eğitimleri ve içerikleri hakkında velileri bilgilendiriyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.