UYGULAMA OTELİNDEKİ DENEYİMLERİYLE İŞ HAYATINA HAZIRLANIYORLAR  
UYGULAMA OTELİNDEKİ DENEYİMLERİYLE İŞ HAYATINA HAZIRLANIYORLAR

UYGULAMA OTELİNDEKİ DENEYİMLERİYLE İŞ HAYATINA HAZIRLANIYORLAR

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 102 odalı ve 300 yatak kapasiteli uygulama oteliyle öğrencilere iş hayatı öncesi deneyim imkanı sunuyor.

Millî Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları arasında imzalanan "Mesleki Eğitimde İş Birliği Protokolü" kapsamına alınan Türkiye'deki 11 okuldan biri olan Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerini tam donanımlı şekilde sektöre hazırlıyor.
 
Turizm alanında nitelikli eleman yetiştiren ve merkezi sınavla öğrenci kabul eden lise, 102 odalı ve 300 yatak kapasiteli uygulama oteline sahip. Dört yıldızlı bu otel, öğrencilere iş öncesi deneyim imkânı sunuyor.
 
Lisenin, otel dışında kendisine ait plajı, mutfağı, kafesi ve restoranı da bulunuyor. Teorik eğitimin dışında okuldaki bu imkânlarla deneyim kazanan öğrenciler, mezun olduktan sonra rahatça iş bulabiliyor.  
 
Konaklama ve Seyahat, Yiyecek ve İçecek ile Eğlence Hizmetleri olmak üzere 3 alanda öğrenci yetiştiren lise, son sınıf öğrencilerini imzalanan protokol kapsamında Antalya ve Bodrum'da staj yaptırıyor.
 
Lisede 403 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten okul müdürü Tuncay Cünlü, Türkiye ekonomisinde turizmin önemli bir paya sahip olduğunu, sektöre kalifiye eleman yetiştiren bu tip okulların ön plana çıkmaya başladığını ifade etti.
 
Öğrencilerini iş bulma kaygısından uzaklaştırdıklarını vurgulayan Cünlü, staj yapan öğrencilerin 9. sınıftan itibaren burs almaya başladığını, ilk yıl 465 lira olan ücretin ikinci yıl yüzde 40, üçüncü yıl ise yüzde 50 oranında arttığını dile getirdi.
 
Yabancı dil konusunda da önemli adımların atıldığına dikkati çeken Cünlü, İngilizcenin dışında Rusçanın da zorunlu hale geldiğini söyledi. 
 
Öğrencilerin hayata erken atıldığını belirten Cünlü, şunları kaydetti: "Okulumuzun en büyük avantajı büyük bir otele sahip olması. Aynı periyot ve segmentte çalışan bir uygulama otelimiz var. Burada öğrencilerimiz iş hayatına erken atılıyor ve para kazanmaya başlıyor. Eğer isterlerse bu okullarda yüzde 100 iş garantisi mevcut."
 
"Uygulama oteli bizim açımızdan büyük şans"
Okulun 11. sınıf öğrencisi Sıla Zeybek ise turizme dair her şeyi burada öğrenme imkânı bulduklarını aktardı. Zeybek "Uygulama oteli bizim açımızdan büyük şans. Öğretmenlerimiz gayet iyi eğitim veriyor. Turizm bitmeyen bir sektör. İstediğimiz yerde iş bulma imkanımız var." dedi.
 
Berivan Güzel ise tam donanımlı mezun oldukları için iş hayatına bir adım önde başladıklarını dile getirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.