'ZİYA ÖĞRETMEN İLE EĞİTİM BULUŞMALARI' TRABZON'DA  
'ZİYA ÖĞRETMEN İLE EĞİTİM BULUŞMALARI' TRABZON'DA

'ZİYA ÖĞRETMEN İLE EĞİTİM BULUŞMALARI' TRABZON'DA

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' kapsamında bu kez Trabzon'a konuk oldu.  Yaz döneminde öğrenme kayıplarını azaltmak ve daha verimli bir dönem geçirmek için meslektaşlarının önerilerini dinleyen Bakan Selçuk, tatil için TRT EBA TV'de yapılan hazırlıkları anlattı. Selçuk, "Yazın EBA televizyonunda yabancı dil ile ilgili çalışmalarımız olacak öğrencilerimizin onu takip etmelerini öneririm. 1 ve 2. sınıflarla ilgili bazı çalışmalarımız da devam edecek." diyerek EBA TV'de başka sürprizlerin de olacağını dile getirdi. 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bayram molası sonrasında dijital ortamda 15'inci kez gerçekleştirilen "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" için Trabzon'da görevli yüzlerce meslektaşının evine konuk oldu. Trabzon'daki öğretmenler, her zaman görev başında oldukları mesajını iletmek için önlükleriyle ekranlarının karşısına geçti. 
 
Uzaktan eğitimde son 3 haftaya girilirken yaz dönemi planlamaları gündemdeydi. Bakan Selçuk, meslektaşlarından öğrenme kayıplarını azaltmak ve daha verimli bir yaz dönemi geçirmek için önerilerini istedi.  Selçuk, tatil boyunca EBA TV'de yayımlanmak üzere yapılan hazırlıkları "Yazın EBA televizyonunda yabancı dil ile ilgili çalışmalarımız olacak öğrencilerimizin onu takip etmelerini öneririm. 1 ve 2.sınıflarla ilgili bazı çalışmalarımız da devam edecek. EBA TV ve EBA dijital platformda özellikle 1.sınıfta olup da okuma yazmaya tam geçememiş ya da bazı dezavantajlardan dolayı okuma yazmaya başlayamamış, okumayı öğrenmiş ama tekrara ihtiyacı olan çocuklarımız için bir takım içerikler olacak. Ayrıca başka sürprizlerimiz de olacak." diyerek anlattı.
 
Yeni dönemde artık okuduğunu anlayanların başarılı olacağının altını çizen Bakan Selçuk, yaz için çocuklara bol bol kitap okumalarını ve koronavirüs salgını döneminde biriktirdikleri hatıraları yazmalarını önerdi.
 
Aile orkestrasına ayakta alkış 
Trabzon Ziya Öğretmen Buluşmasında renkli anlar da yaşandı. Müzik öğretmeni Cemal ve Sema Erenel çifti, kızlarıyla birlikte merhum sanatçı Yıldırım Gürses'in "Türküm Ne Mutlu Bana" adlı eserini seslendirdi. 
 
Ud'da Cemal Zihni Erenel, Vokalde Sema Erenel ve 1. Sınıf öğrencisi Erva, klavyede 6. Sınıf öğrencisi Saba, kemanda 11. Sınıf öğrencisi Neva Su Erenel vardı.
 
Tüm ailenin sergilediği bu güzel performası Bakan Selçuk, ayakta alkışladı. Aynur Korkmaz'ın kızı da "Ziya Hoca" için yazdığı akrostişi paylaştı. "Yazdık her yere tatil değil uzaktan eğitim, Artık hazırız başlasın eğitim öğretim" dizeleri beğeni topladı.
 
Kenan Bülbül'ün kucağında ise bebeği vardı. Kenan öğretmen konuşurken o da kendi dilinde sohbete eşlik etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.