2. ULUSLARARASI DİN ÖĞRETİMİ VİZYON TOPLANTISI  
2. ULUSLARARASI DİN ÖĞRETİMİ VİZYON TOPLANTISI

2. ULUSLARARASI DİN ÖĞRETİMİ VİZYON TOPLANTISI

2. Uluslararası Din Öğretimi Vizyon Toplantısı, Balkan ve Avrupa'daki 12 ülkeden 80 temsilcinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

Türkiye, Balkanlar ve Avrupa Ülkeleri 2. Uluslararası Din Öğretimi Vizyon Toplantısı yurt dışı ve Türkiye'den 80 temsilcinin katılımıyla İstanbul'da yapıldı. 
 
Toplantıda Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz "Türkiye'de Din Öğretimi ve İmam Hatip Okulları, Yurt Dışı Din Öğretimi Hizmetleri ve İş Birliği İmkânları" konulu sunum yaptı. Sunumda imam hatip okullarının taşıdığı misyonun öneminden söz eden Yılmaz, imam hatip okullarının Türkiye'nin yüz yılı aşkın din öğretimi tecrübesinin kurumsallaşmış hali olduğunu ifade etti. 
 
Birçok başlıkta sunumların yapıldığı toplantıda Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün de bir sunum gerçekleştirdi.
 
Paydaş kurumlardan yoğun katılımın olduğu programda Türkçe, Arapça, İngilizce, Arnavutça ve Boşnakça anlık tercüme desteği verildi. Yurt dışı ve Türkiye'den 30 kardeş okul müdürü de kurumlarını ve faaliyetlerini tanıtan sunumlar yaptı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.