"8. SANATA ENGEL YOK: EN ÖZEL ÖĞRENCİLER, ESERLER, ETKİNLİKLER SERGİSİ"  

"8. SANATA ENGEL YOK: EN ÖZEL ÖĞRENCİLER, ESERLER, ETKİNLİKLER SERGİSİ"

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "8. Sanata Engel Yok: En Özel Öğrenciler, Eserler, Etkinlikler Sergisi"nin açılışı yapıldı.  

Şanlıurfa'da düzenlenen törende, özel eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrenciler işaret diliyle İstiklal Marşı, şiir ve türküler okudu. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, törende yaptığı konuşmada Engelliler Haftası nedeniyle her yıl Türkiye'nin bir ilinde etkinlik düzenlendiklerini hatırlattı. Bu yıl etkinliği Şanlıurfa'da düzenlenme kararı aldıklarını belirten Bilgili, şöyle konuştu: "Hiçbir anne ve baba engelli bir çocuğunun olmasını istemez. Olduktan sonra da bu benim kaderim der bağrına basar. Özellikle anneler bağrına basar. Toplum olarak bize düşen, bu özel çocuklarımızın kaderini paylaşmaktır. Biz bu paylaşımı gerçekten gönülden yapabildiğimiz takdirde, özel çocuklarımızın engellerini ortadan kaldırmış olacağız. Biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak bütün bu çocuklarımızın kaderini paylaşıyoruz, onların eğitim süreçlerini geliştiriyoruz. Öğretmenlerimiz de bu işi gönülden yapıyor. Turkcell ile çok iyi bir iş birliği yapıyoruz. Burada Turkcell'in özel öğrencilerimize katkısı çok büyük. Turkcell'e çok teşekkür ediyorum."
 
Konuşmaların ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binası ile 8. Sanata Engel Yok: En Özel Öğrenciler, Eserler, Etkinlikler Sergisi'nin açılışı yapıldı. 16 Mayıs'a kadar açık kalacak sergide, Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki özel eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin yaptığı yağlı boya resimler, oyuncaklar, seramik Göbeklitepe figürleri, el işleri, mozaik, keçe ürünleri ve minyatür heykeller yer alıyor. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.