BAKAN ÖZER ORDU İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI  
BAKAN ÖZER ORDU İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

BAKAN ÖZER ORDU İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya giden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Valilik ziyareti sonrasında açıklamalarda bulundu. Tüm okullarda birinci dönemde kesintisiz yüz yüze eğitim 5 ay nasıl devam ettiyse bu dönemi de yine yüz yüze eğitimle nihayetlendireceklerini belirten Özer, açıklama sonrasında il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

Ordu programının ilk durağında Vali Tuncay Sonel'i ziyaret eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
 
Özer, yaptığı açıklamada, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam ettiklerini söyledi.
 
Bakan Özer, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda okullarda tüm önlemleri alarak bu dönemi yüz yüze eğitimle bitireceklerini belirterek "Bugün itibarıyla 850 bin dersliğin sadece 434'ünde bir vaka ya da yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdik." bilgisini paylaştı.
 
Şu anda eğitim sisteminde bulunan dersliklerin toplam sayısının binde birinin çok altında sınıfta Omicron varyantı nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini aktaran Özer, "İnşallah, Sağlık Bakanlığının önerilerine harfiyen riayet ederek tüm okullarımızda nasıl birinci dönemde 5 ay hiçbir kesintiye uğramadan eğitime devam ettiysek bu dönemi de yüz yüze eğitime kararlılıkla uyarak nihayetlendireceğiz." ifadesini kullandı.
 
Özer, bu sürece katkı veren tüm öğretmenlere de teşekkür etti.
 
"Bizler de sahadayız"
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sürecin başarılı devam etmesi için tüm arkadaşlarının sahada olduğunu belirterek "Bizler de sahadayız. Pazartesi İstanbul'da, salı günü Konya'daydık; bugün de güzel şehrimiz Ordu'dayız. Bu süreçte Ordu'da alınan önlemleri, süreç yönetimini arkadaşlarımızla değerlendirme imkânımız olacak. Aynı zamanda Ordu'daki eğitimin kalitesinin artırılmasıyla ilgili süreçleri hızlı bir şekilde değerlendireceğiz." diye konuştu.
 
Ordu'nun eğitimde çoğu ile göre çok başarılı grafik sergilediğinin altını çizen Özer, şunları söyledi: "Eğitim ve başarı parametrelerinde gayet iyi noktaya doğru her geçen tüm ilerliyor. Bu süreçte katkılarından dolayı Vali'mize, Büyükşehir Belediye Başkanı'mıza, milletvekillerimize, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'a, il müdürümüze, ilçe milli eğitim müdürlerimize, okul müdürlerine ve tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum."
 
Bakan Özer, bugün yapacakları il değerlendirme toplantısı sonrası müjdelerinin olacağını da sözlerine ekledi.
 
Öte yandan Valiliğe girişte kendisini çiçekle karşılayan 4. sınıf öğrencilerine, okulların açık olmasından mutlu olup olmadıklarını soran Bakan Özer, çocuklardan "Evet, mutluyuz." yanıtını aldı.
 
Ziyarete, Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı da katıldı.
 
2022 yılında Ordu'ya 520 milyon liralık eğitim yatırımı bütçesi
Bakan Özer, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Ordu'da eğitimde gelinen noktanın çok iyi olduğunu ifade etti.
 
Amaçlarının tüm eğitim sistemi içerisinde sürekli iyileştirme kültürünü yerleştirmek olduğunu ifade eden Özer, hem binaları hem de altyapıdaki süreçlerle ilgili yarının bugünden daha iyi olması için çaba sarf etmeyi amaçladıklarını belirtti.
 
Özer, ülkenin en önemli kalıcı sermayesinin bilindiği gibi beşeri sermayesi olduğunu vurgulayarak "Bu sermayeyi ne kadar artırabilirsek ülkemiz o kadar güçlü, yarınlarımız o kadar müreffeh olur. Eğitime bu bakış açısı ile bakıyoruz." ifadesini kullandı.
 
Bugün Ordu ilindeki eğitim yatırımlarının tüm merkez ve ilçelerdeki genel bir değerlendirmesini yapabilme imkânı bulduklarını vurgulayan Özer, şu anda Ordu'da 2022 yatırım bütçesi içerisinde yaklaşık 250 milyon liralık yatırım olduğunu, bunların güçlendirme, yıkım yapım yatırımlarını kapsadığını aktardı.
 
Bakan Özer, müjde de vermek istediğini dile getirerek "Ordu'da 54 okulumuzun depremde güçlendirme ile ilgili çalışma süreçleri daha önce başlamıştı. 2022 yılı içerisinde bunların tamamı bitecek ve tüm okullarımız güçlenmiş şekilde bir sonraki eğitim öğretime hazır hâle getirilmiş olacak." diye konuştu.
 
Yık yap çalışmalarının başarılı şekilde devam ettiğine dikkati çeken Özer, "İnşallah onlarlada yıkılan okulların yerine ikame edecek yeni okullar, hizmete açılmış olacak." dedi.
 
Bakan Özer, "Bugün 2022 yılındaki 250 milyonluk yatırıma ilave olarak 270 milyonluk yatırım daha vermiş oluyoruz." ifadesini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Böylece 520 milyonluk eğitim yatırımını Ordu'ya kazandırmış oluyoruz. Bunun 250 milyonu okul yapımları 20 milyon da mevcut okulların güçlendirilmesi ile ilgili. Bu kapsamda Altınordu ilçemize 24 derslikli ortaokulu kazandıracağız. Fatsa ilçemizin Ayazlı Mahallesi'ne 24 derslikli bir ortaokul, Dolunay Mahallesi'ne 24 derslikli bir ilkokul, yine Dolunay Mahallesi'ne 24 derslikli bir ortaokul, Kurtuluş Mahallesi'ne 16 derslikli bir imam hatip ortaokulunu inşallah yatırım programına almış oluyoruz."
 
Ünye ilçesi Gölevi Mahallesi'ne 24 derslikli bir ortaokul, Atatürk Mahallesi'ne 12 derslikli bir ortaokul ve Saraçlı Mahallesi'ne 8 derslikli bir anaokulu yapacaklarını da belirten Özer, "Gölköy ilçemize 24 derslikli bir lise ve ayrıca 100 kız, 100 erkek öğrenci kapasitesine sahip toplam 200 kişilik bir pansiyonda Gölköy ilçemize kazandırmış olacağız." diye konuştu.
 
Kabataş ilçesine ise 12 derslikli Anadolu lisesini yatırım programına aldıkları bilgisini veren Özer, "Kumru ilçemize de 12 derslikli özel eğitim okulu kazandıracağız. Perşembe ilçemize burada mesleki teknik Anadolu lisesine destek olarak uygulama oteli var, çok eski bir otel yerine 80 yatak kapasiteli mesleki teknik Anadolu lisesinin bir uygulama otelini de bu ilçemize kazandırmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Bilim ve sanat merkezlerine tüm öğrencilerimizin erişimini kolaylaştırmaya çalışıyoruz"
Bakan Özer, "Bu 250 milyonluk ilave yatırımlara ilaveten hepinizin malumu olduğu üzere özel yetenekli öğrenciler için hizmet veren bilim ve sanat merkezlerimizden Ordu'da 3 tane var. Şu anda bilim ve sanat merkezlerine tüm öğrencilerimizin erişimini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bunun için bu 3 bilim ve sanat merkezine ilaveten 5 tane bilim sanat merkezini daha önümüzdeki hafta itibarıyla Ordu'ya kazandırmış olacağız. Bu ilçelerimiz; Aybastı, Gölköy, Kumru, Korgan ve Akkuş'tur." dedi.
 
Bakanlığın ölçme değerlendirme sınavlarının yapıldığı sınav merkezleri olduğunu kaydeden Özer, "Bundan da Ordu'da 3 tane var. İnşallah bu ayın sonu itibarıyla yapımı devam eden 5 tane daha sınav merkezini Ordu'ya kazandırmış olacağız. Böylece bu merkezlerin sayısını da 3'ten 8'e çıkarmış olacağız. Tüm bu yatırımların Ordu'ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.
 
Özer, Ordu'da eğitim yatırımlarının çok yerinde ve verimli şekilde kullanıldığına dikkati çekerek "Bugün itibarıyla tasdik edeceğimiz yeni yatırımları hızlı şekilde uygulamaya geçtiği zaman Ordu'muzu desteklemeye, buradaki gençlerimizi dünya ile rekabet edebilen gençler olarak yetiştirmek için elimizden gelen her çabayı sarf etmeye devam edeceğiz." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.