BAKAN ÖZER, SAMSUN İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI  
BAKAN ÖZER, SAMSUN İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN ÖZER, SAMSUN İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Samsun'da Valiliği ziyaret etti, ardından Samsun İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Samsun Valisi Zülkif Dağlı'yı ziyaret ederek Şeref Defteri'ni imzaladı, sonrasında Valilikte düzenlenen il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.
 
Toplantı sonrasında açıklama yapan Bakan Özer, eğitimde gelinen nokta ve kalitenin nasıl artırılabileceğini ayrıntılı olarak değerlendirdiklerini söyledi.
 
Samsun'a 1 milyar 324 milyon liralık eğitim yatırımı müjdesi
Bakanlığın, Samsun'da yeni eğitim binalarını yapma ve güçlendirme kapsamında yaklaşık 200 milyon liralık yatırımı bulunduğunu belirten Özer, "Bu yatırımı, 1 milyar 129 milyonluk yeni bütçeyle 1 milyar 324 milyona çıkarmış olduk. Ciddi bir yatırımı, eğitim kalitesini artırmak adına Samsun'a kazandırmış oluyoruz." diye konuştu.
 
Bu kapsamda en büyük payın anaokullarına verildiğine işaret eden Özer, "Şu anda Samsun'da 43 anaokulu var. Bakanlık olarak en önem verdiğimiz yeni eğitim politikalarından biri, okul öncesi eğitime erişimi artırmak. Bunun için 3-5 yaş aralığındaki okullaşma oranını OECD ortalamalarına çıkarabilmek için 3 bin yeni anaokulu, 40 bin de yeni ana sınıfı yapacağız. Bu projeyi Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaştı. Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yürütülüyor." dedi.
 
Samsun'a 36 yeni anaokulu yapacaklarını belirten Özer, 6'sı özel eğitim anaokulu olacak okulların 2022'de tamamlanmasının planlandığını anlattı.
 
Böylece Samsun'daki anaokulu sayısının 79'a çıkacağını dile getiren Özer, "Yeni yaptığımız ilkokul ve ortaokulların içinde açacağımız anaokullarını buna dâhil etmedik. Onlarla birlikte muhtemelen 80-90'ın üzerine çıkmış olacak. Kapasiteyi yüzde 100 artırmış olacağız." ifadelerini kullandı.
 
Samsun'a özel eğitim kampüsü yapılacak
Özer, Samsun'a özel eğitim kampüsü yapma kararı da aldıklarını belirterek "2022'de İstanbul'da 4, Ankara'da 2 yeni özel eğitim kampüsleri yapma kararı aldık. Bu kampüslerde özel eğitim anaokulları, özel eğitim uygulama okulları, özel eğitim destek okulu var. Ailelerin çocuklarını beklerken nitelikli zaman geçirecekleri mekânların olduğu, halk eğitim kursları aldıkları, çok güzel donatıların olduğu bir kampüs... En az 10 dönümlük arazide yapılacak özel eğitim kampüsünü Samsun'a da kazandırmış olacağız. Yaklaşık 100 milyonluk maliyetle Samsun'a özel eğitim kampüsünü, özel eğitim öğrencilerimize ve velilerin hizmetine sunmuş olacağız." bilgisini verdi.
 
Samsun'a 9 yeni ilkokul ve ortaokul da kazandıracaklarını anlatan Özer, şöyle konuştu: "Şu anda Samsun'un hızlı şekilde çözmesi gereken konu, güçlendirme kapsamındaki okulların güçlendirmelerinin 2022 yılında tamamlanması. Bu kapsamda 500 milyonluk ödeneği, güçlendirmelerin 2022 yılında tamamlanması için Samsun'a tahsis etmiş bulunuyoruz. Okulların imkân ve farklılıklarının azaltılması, mevcut eğitim ortamının kaliteli hâle getirilmesiyle ilgili 60 milyonluk büyük onarım ödeneğini de Samsun'a tahsis ettik. Böylece eğitim yatırımlarını çok ciddi kapasite artırımıyla 1,3 milyarın üzerine çıkarmış oluyoruz. Umut ediyorum ki bu yatırımlarla tüm vatandaşlarımızın, eğitimin tüm kademelerine erişimiyle ilgili sorunlarını çözdüğümüz gibi eğitimde nitelikli bir seviyeye Samsun'u kavuşturmuş olacağız. Daha önce Bafra ilçesine özel eğitim kampüsü yapma kararı almıştık. Bu kararı da realize edeceğiz. Öncelikle hayırseverlerimizle süreç başlayacak. Daha sonra Bakanlık olarak kampüsün nihayetlendirilip eğitim öğretime açılması için her türlü desteği sağlayacağız."
 
Bakan Özer, Bakanlık olarak uzun zamandır üzerinde çalıştıkları köy okullarının rehabilitasyonu ve yeniden eğitim öğretime kazandırılmasıyla ilgili önemli bir adımı Samsun'dan başlattıklarını vurgulayarak şunları kaydetti: "Tüm köy okullarını inceleyip, fizibilite çalışmasını yaparak kütüphaneler, donatılarla zenginleştirip okul olarak kullanma imkânı varsa okul, değilse halk eğitim merkezleri yaparak köylerdeki vatandaşlarımıza talep etmiş oldukları her türlü kurs hizmeti sunulacak. Çok canlı mekânlara dönüştüreceğiz. Aynı zamanda yaz kamplarının olduğu spesifik alanlar da oluşturacağız. Bu, Bakanlık olarak uzun zamandır hayalimizdi. Bu hayalin pilot uygulamasını Samsun'dan başlatmış oluyoruz. Desteklerinden dolayı büyükşehir belediye başkanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Projede ana paydaşımız, büyükşehir belediye başkanlığı olacak. Alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.