BAKAN SELÇUK'TAN 23 NİSAN KUTLAMALARI AÇIKLAMASI  
BAKAN SELÇUK'TAN 23 NİSAN KUTLAMALARI AÇIKLAMASI

BAKAN SELÇUK'TAN 23 NİSAN KUTLAMALARI AÇIKLAMASI

Bakan Selçuk, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Youtube kanalı üzerinden canlı yayınlanan "Başkent Öğretmen Atölyeleri"nde öğretmenlerle bir araya geldi.


Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerden öğrencileriyle ve velilerle iletişim halinde olmalarını istediklerini dile getiren Selçuk, "Sadece televizyondaki dersle çocuklarımızın kazanımlarının tamamını halletmemiz mümkün değil, bunun farkındayız. O yüzden EBA desteği var, o yüzden telafi de olacak. Aslolan öğretmen iletişimi." dedi.

Selçuk, akademik konuların telafisinin yapılabileceğine dikkat çekerek bu süreçte çocukların ruhsal ve fiziksel sağlığını korumanın önemini vurguladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yaklaştığına işaret eden Selçuk, bu konudaki hazırlıklara değindi. Selçuk, şöyle konuştu:

"23 Nisan günü için kapsamlı bir hazırlığımız var. Yarışmalarımız ve yayınlarımız olacak. TRT EBA Televizyonu o günkü yayın içeriğini tümüyle 23 Nisan kutlamasına ayıracak. 100. yıl olduğu için ayrı bir önemi var 23 Nisan'ın. TBMM Başkanlığı himayelerinde de kapsamlı bir hazırlık çalıması gerçekleştiriliyor. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak her sene yaptığımız işi daha bir gayretle 100. yıla yakışır şekilde yapmak ve bu bayramın neşesini, niye önemli olduğunu ev ev, okul okul, çocuk çocuk hepsine iletmemiz lazım. Öğretmenlerimizin ailelerle irtibat halinde evlerde neler yapılabileceği, evlerin nasıl süsleneceği ki EBA'da süslemeyle ilgili programlar olacak. Bununla ilgili marş hazırlığımız var. İstiyorum ki çocuklar o gün bayramı hissetsinler. Dünyadaki çocuklardan mesajlar alacağız. Onlarla ilgili hazırlıklarımız sürüyor. 23 Nisan'da bütün dünyaya güzel bir mesajımız olsun. Bütün öğretmenlerimiz çocuklarımıza güzel gülümsemelerini bir şekilde hissettirsinler."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.