EBA DESTEK NOKTALARI HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜÇLENİYOR  
EBA DESTEK NOKTALARI HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜÇLENİYOR

EBA DESTEK NOKTALARI HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜÇLENİYOR

Millî Eğitim Bakanlığı, EBA dijital platformu ve TRT EBA kanalları ile yürütülen uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz ihtiyacı olan öğrencilere tablet bilgisayarlar, EBA Destek Noktaları ve EBA Mobil Destek araçları ile katkı sunmayı sürdürüyor. Sayıları 15 bine yaklaşan EBA Destek Noktaları'na UNICEF finansmanıyla eklenen 164 yeni merkezin ve 6 Mobil Destek Aracının tanıtımı, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Uzaktan eğitim sürecinde evinde cihaz ve internet erişimi olmayan öğrencilerin canlı derslere katılabilmeleri, ödev yapabilmeleri ve Eğitim Bilişim Ağı'ndaki içeriklerden faydalanabilmeleri için oluşturulan EBA Destek Noktaları'nın sayısı, 15 bine yaklaştı. Ayrıca dört mevsim koşulunda Türkiye'nin her yerine erişebilen Mobil Destek Araçları'nın sayısı da her geçen gün artıyor.
 
Kontrollü normalleşme döneminde bir yandan şartlar el verdikçe daha çok öğrencinin yüz yüze eğitimle buluşması hedeflenirken bir yandan da  EBA Destek Noktaları da çok daha aktif hizmet verecek.
 
Küresel salgın döneminde uzaktan eğitime destek sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) finansmanıyla mülteci öğrencilerin yoğunlukta olduğu Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Ankara'daki okullarda 164 EBA Destek Noktası daha kuruldu.
 
EBA Destek Noktaları, sınıf ölçülerine bağlı olarak 15 öğrenci ve 1 öğretmen veya 20 öğrenci ve 1 öğretmen masaüstü bilgisayar seti olmak üzere toplam 3.169 adet bilgisayar setiyle donatıldı.  
 
EBA Destek Noktalarının öğretmen kürsüleri, koltukları ve bilgisayar masaları da Ders Aletleri Yapım Merkezi Müdürlüğünün desteğiyle meslek liseleri tarafından imal edildi.
 
UNICEF ile yapılan planlama doğrultusunda ayrıca 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönem sonuna kadar Destek Noktalarının kurulduğu 6 ilde 1'er adet Mobil EBA Destek Aracı desteği daha sağlanacak.
Aynı anda 8 öğrencinin yaralanabileceği araçların her birinde projeksiyon cihazı, 4.5G Wifi modem ve toplamda 48 adet bilgisayar seti bulunacak.
 
"Dünya birinciliğini elinde tutan Eğitim Bilişim Ağı'mızın içerikleri, küresel salgın sona erdiğinde de tüm çocuklarımızın hizmetinde olacak"
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Keçiören Şehit Bayram Kavcı Ortaokulunda UNICEF iş birliğinde faaliyete geçirilen EBA Destek Noktası Açılış Töreni'ninde yaptığı konuşmasında sayıları yaklaşık 15 bin olan EBA Destek Merkezlerinin tüm Türkiye'de gün geçtikçe arttığını, bu artışın uluslararası bir mahiyet taşıdığını belirtti.
 
Öğrencilerin EBA Destek merkezlerine giderek internet, bilgisayar ve EBA içeriği gibi hizmetlerden ücretsiz yararlanabildiğini belirten Selçuk; merkezlerin sayısını artırmaya çalıştıklarını, UNICEF'in desteğiyle 164 yeni EBA Destek Merkezi daha kurulduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Bu merkezler, kalıcı merkezler. Küresel salgın döneminin ihtiyacını karşılamak için geçici olarak oluşturduğumuz merkezler değil. Dünya çapında bir standarda kavuşmuş olan, 20 milyara yakın tıklanma sayısıyla dünya birinciliğini elinde tutan Eğitim Bilişim Ağı'mızın içerikleri küresel salgın sona erdiğinde de tüm çocuklarımızın hizmetinde olacak. Müfredatın içindeki konuların tekrarı, pekiştirilmesi ve bazı derslerin yeniden izlenmesi niteliğinde çalışmalara hizmet edecek."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.