"KIRKLARELİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE MESLEK LİSESİ KURACAĞIZ"  

"KIRKLARELİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE MESLEK LİSESİ KURACAĞIZ"

İncelemelerde bulunmak üzere Kırklareli'ne giden Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesine (OSB) meslek lisesi kurulacağını açıkladı.

Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen değerlendirme toplantısına katılan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Kırklareli'nin mesleki eğitimde önemli bir merkez olması için yeni yatırımlar yaptıklarını ifade etti.
 
Bakanlık olarak mesleki eğitimde; eğitim, üretim, istihdam çevrimini güçlendirmek için son yıllarda çok önemli adımlar attıklarını vurgulayan Özer, şunları söyledi: "Bu adımlar sonunda sahada çok önemli dönüşümler yaşanmaya başlandı. Bakanlığımız, bu iyileştirmeleri 81 ile yaygınlaştırmaya çalışıyor. Tüm illerimizde mesleki eğitimde yaşanan iyileşmeleri yakından görmekten mutluluk duyuyorum. Kırklareli'de mesleki eğitimi güçlendirmek için her türlü desteği sağlıyoruz. Tüm arkadaşlarımız yoğun çaba içerisindeler.
 
Sektörle iş birliklerimizin ölçeği giderek büyüyor. Öğrencilerimizin mesleki eğitime yönelimleri de artmaya başladı. Kırklareli'de organize sanayi bölgesi son yıllarda yeni yatırımlarla oldukça büyüdü. Vali Osman Bilgin ile yaptığımız değerlendirmeler sonunda OSB içerisinde yeni bir meslek lisesi kurma kararı aldık. Yeni meslek lisemiz OSB'de faaliyet gösteren sektörlerin insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere yapılandırılacak ve tüm eğitim süreci sektörlerimizle iş birliği içerisinde yürütülecek."
 
Kırklareli'de uygulamalı eğitim için çok önemli olan döner sermaye kapsamında yapılan üretim miktarını da arttırmak için yeni yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Özer, "Ayrıca Kırklareli'de bugün gezeceğimiz okullarımızda yapılabilecek iyileştirmeleri yerinde tespit edip gerekli destekleri de sağlayacağız. Kırklareli'de eğitimde bu başarıların elde edilmesinde desteklerinden dolayı Kırklareli Valisi Bilgin'e şükranlarımı sunuyorum." dedi.
 
Eğitim süreçlerinde katkılarından ötürü milletvekilleri, belediye başkanları, oda başkanları, hayırseverler, paydaşlar ve sektör temsilcilerine teşekkür eden Özer, başarılı çalışmalara imza atan Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan ve çalışma arkadaşlarını da kutladı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.