MESLEKİ EĞİTİMDEKİ 42 AR-GE MERKEZİNE 23 MİLYON LİRALIK DESTEK  
MESLEKİ EĞİTİMDEKİ 42 AR-GE MERKEZİNE 23 MİLYON LİRALIK DESTEK

MESLEKİ EĞİTİMDEKİ 42 AR-GE MERKEZİNE 23 MİLYON LİRALIK DESTEK

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Mesleki Eğitim Ar-Ge Merkezi Açılış Töreni'ne Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer de katıldı. Hizmete açılan Merkezin açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Özer, kurdukları Ar-Ge merkezlerinin mesleki eğitimde fikrî mülkiyet kültürünün yaygınlaşması için attıkları çok önemli bir adım olduğuna vurgu yaparak "42 Ar-Ge merkezimize şu ana kadar 23 milyon 170 bin lira destek sağlamış olduk."  açıklamasında bulundu. 

Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in katılım sağladığı Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Mesleki Eğitim Ar-Ge Merkezi açılışı törenle hizmete girdi. 
 
Bu merkezlerde patent, faydalı model, tasarım ve marka üretim ve tesciline odaklandıklarını belirten Özer, konuşmasında şunlara değindi: "Ar-Ge merkezlerimize başlangıç desteği olarak 2020 yılında 10 milyon lira destek sağlamıştık. Ar-Ge merkezlerimiz tarafından geliştirilen projeleri yılda iki kez değerlendiriyoruz. Bu kapsamda Ar-Ge merkezlerimizin 2021 yılının birinci dönem projeleri arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi ve 41 proje desteklenmek üzere kabul edildi. Bu kapsamda desteklenen projeler için ilgili Ar-Ge merkezlerimize 13 milyon 170 bin liralık destek sağlandı. Böylece 42 Ar-Ge merkezimize şu ana kadar 23 milyon 170 bin lira sağlamış olduk."
 
Özer, "antiviral, antibakteriyel, su ve kir itici özellikli öğretmen önlüğü" projesi, güçlü altyapısı ve öğretmen kadrosu nedeniyle Tekirdağ Çerkezköy'de Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tekstil alanında Ar-Ge merkezi olarak seçtiklerini ifade etti.
 
Merkezin antiviral, antibakteriyal, su ve kir itici özellikli kumaş üretimiyle ilgili projesine yaklaşık 1 milyon lira kaynak sağlayarak destek kapsamına aldıklarını anlatan Özer, konuşmasına şöyle devam etti: "Açılışını yaptığımız bu Ar-Ge merkezimizin, desteklediğimiz projeyi başarılı bir şekilde tamamladıklarını görmekten büyük mutluluk duydum. Projenin ilk çıktıları olarak geliştirilen kumaştan 10 bin öğretmen önlüğü üreterek Tekirdağ'da görev yapan tüm öğretmenlerimize ücretsiz ulaştıracağız. Çerkezköy'de mesleki eğitimin güçlenmesi için bizlere büyük destek olan Kaymakam Atilla Selami Abban'a özellikle teşekkür ediyorum. Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini başarılarından dolayı kutluyorum."
 
Açılış törenine, Kaymakam Atilla Selami Abban, Millî Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve diğer yetkililer de katıldı.
 
Millî Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimde üretim kapasitesini fikrî mülkiyete yönlendirmek için 21 ilde, 46 Ar-Ge merkezi kurmuş ve patent, faydalı model, marka ve tasarım çalışmalarına ağırlık verilmeye başlanmıştı.
 
Bu kapsamda, Tekirdağ'da Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tekstil alanında Ar-Ge merkezi seçilmişti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.