"MESLEKTAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM"  

"MESLEKTAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dijital ortamda 17'ncisi gerçekleştirilen "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" nda Kırklareli'ne konuk oldu. Ziya Öğretmen, uzaktan eğitimin başarılı olduğunu söyleyen meslektaşlarına "siz sahiplenmeseydiniz bizim aldığımız kararlar boşa düşerdi." diye yanıt verdi. Selçuk, "Milli Eğitim Bakanı olarak öğretmen meslektaşlarımla gurur duyuyorum." dedi.

Video konferansla yapılan "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları"nda Bakan Selçuk, binlerce meslektaşının uzaktan eğitime dair deneyimlerini dinledi. 
 
Kırklareli buluşmasında da gündem aynıydı. Bakan Selçuk, dünyada birçok ülkenin henüz uzaktan eğitime geçemediği, birçoğunun büyük sıkıntılar yaşadığı bir süreçte Türkiye'de verimli bir dönemin geçirildiğini belirten meslektaşlarına başarının öğretmenlere ait olduğunu söyledi. 
 
Türkiye'nin dünyada uzaktan eğitimi ulusal çapta gerçekleştiren ilk 3 ülkeden biri olduğunu belirten Bakan Selçuk, "Okulları, sahayı siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Sizlerden çok şey öğreniyorum. Bu öğrendiklerimle Milli Eğitim Bakanlığı'nın politikalarının hayata uygun olmasını sağlıyoruz. Biz burada ne karar alırsak alalım sahada yankı bulmasa boşa düşmüş oluruz. Öğretmen arkadaşlarım uzaktan eğitimi sahiplendiler. Türkiye'de il ve ilçe teşkilatlarının sanılandan çok daha hızlı hareket edebildiğini ortaya koyduk. Milli Eğitim Bakanı olarak öğretmen meslektaşlarımla gurur duyuyorum. Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Bu durumu ülkemizin dünyada bir kazancı olarak görüyoruz. Sadece krizi yönetmek yetmez riskleri de yönetmek için yaz aylarını da boş geçmeyeceğiz." diye konuştu. 
 
Öğretmen niteliğinin eğitimin niteliğini belirlediğini anımsatan Selçuk, meslektaşlarının bu alandaki her türlü ihtiyaçlarına destek olma sözü verdi. Selçuk, "Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğümüz yeni bir hazırlığınız içinde. Dünyada öğretmen eğitimi konusunda en büyük yatırımı yapan ülkelerden biriyiz. İhtiyacınız olan her konuda destek sağlarız." dedi.
 
Her buluşmada olduğu gibi çocuklar yine toplantıya renk kattı. İnci Yılmaz Şimşek'in oğlu 23 Nisan için kendi yazdığı şiiri okudu. Hürkan Çelik, annesinin gitarıyla eşlik ettiği "Hayat Sevince Güzel" şarkısını söyledi. Elif Aras ise çocukları ile birlikte Bakan Selçuk'un Babalar Gününü kutladı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.