NEVŞEHİR'DE LİSE ÖĞRENCİLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLENİN EVİNİ YENİLEDİ  
NEVŞEHİR'DE LİSE ÖĞRENCİLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLENİN EVİNİ YENİLEDİ

NEVŞEHİR'DE LİSE ÖĞRENCİLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLENİN EVİNİ YENİLEDİ

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, mahalle muhtarı aracılığıyla tespit ettikleri ihtiyaç sahibi bir ailenin evini yeniledi.

"Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi" kapsamında kolları sıvayan öğrenciler, Çalışanlar Mahallesi'nde yaşayan ihtiyaç sahibi bir ailenin evinde bir hafta süreyle tadilat ve temizlik çalışması yaptı.
 
Öğrenciler, müstakil evi boyayıp elektrik-su tesisatı ile kırık camları yeniledi.
 
Avluya kilitli parke taşı döşeyen öğrenciler, kanepe, ocak ve dolap gibi eşyaların tamiratını tamamladıktan sonra ev ve bahçeyi temizledi. Öğrenciler evi, yenilenmiş haliyle aileye teslim etti.
 
Projede yer alan öğrencilerden Yasin Davarcı çalışmayla hem tecrübe kazandıklarını hem de ihtiyacı olan bir aileye destekte bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
Davarcı, "Arkadaşlarımızla birlikte evin bahçesinden 6 römork enkazı dışarı taşıyarak projeye başladık. Bahçe zeminini düzelttikten sonra kilitli parke taş döşedik. Öğretmenlerimizin desteği ile evin elektrik tesisatını değiştirdik. Evin kırık olan camlarını yeniledik ve duvarlarında alçı çalışması yaptıktan sonra komple boyayıp aileye teslim ettik." diye konuştu.
 
İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmek için yapılan projede yer almaktan memnun olduğunu ifade eden öğrencilerden Melis Şehnaz Ödemiş de yorucu bir çalışmanın ardından kendilerinin de ev sahibinin de mutluluk duyduğunu kaydetti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.